Preskocit navigáciu

Darovanie krvi v Prápore výcviku


Darovanie krvi v Prápore výcviku

V priestoroch Práporu výcviku Martin sa dňa 15.10.2014 uskutočnilo darovanie krvi za účasti 39 darcov, z čoho boli 4 profesionálni vojaci materského útvaru, 1 zamestnanec a 34 darcovia z radov frekventantov kurzov a čerstvých príslušníkov roty základného vojenského výcviku, ktorí nastúpili do OS SR tento pondelok.
Mnohí z nich, ako napríklad kpt. Ľubica Jančiová, darovali túto vzácnu tekutinu už viac krát. „Uvedomujem si, že krv je vzácna tekutina, ktorá môže prispieť k záchrane ľudského života a môže byť tým najcennejším darom inému človeku. Dnes som pomohla iným, zajtra možno budem potrebovať pomoc od niekto ja,“ uviedla kpt. Jančiová.
Darovanie krvi je v Prápore výcviku organizované pravidelne štyri krát ročne, v týždni po začatí základného vojenského výcviku čakateľov prípravnej štátnej služby, z radov ktorých sa podarí získať niekoľko nových darcov krvi. Tieto aktivity sú organizované vďaka výbornej spolupráci Národnej transfúznej stanice - pracoviska Martin s príslušníkmi obväziska Práporu výcviku.


11112

Autor: SkVR , Foto: SkVR - Dátum: 16.10.2014
Čítanosť: 6711
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share