Preskocit navigáciu

Filatelistická výstava v Trenčíne


Filatelistická výstava v Trenčíne
V dňoch od 12. do 30. marca 2010 je v priestoroch Posádkového klubu Trenčín otvorená Propagačná filatelistická výstava Laugaricio 2010, usporiadaná pri príležitosti 85. výročia založenia Klubu filatelistov v meste Trenčín. Vernisáž výstavy si osobne prišili pozrieť zástupca veliteľa síl výcviku a podpory brigádny generál Juraj Krištofovič a primátor mesta Trenčín Branislav Celler.

Na výstave prezentujú členovia dvoch trenčianskych filatelistických klubov exponáty s vojenskou tematikou. Tie sú sa ideovo spätá s témami: Vojenské dejiny Slovenska a súčasnosť, 2. svetová vojna v zrkadle poštových dokumentov, Velitelia a veľké bitky Veľkej vlasteneckej vojny, Slováci v misiách OSN, EU, Africkej únie a NATO, NATO v zrkadle poštových dokumentov a v neposlednom rade i témy Holokaustu a rezistencie.

Na založení Klubu filatelistov v meste Trenčín sa v roku 1925 podieľali aj príslušníci 17. pešieho pluku z Trenčína a za prvého predsedu bol vtedy zvolený kapelník hudby 17. pešieho pluku škpt. Antonín Motal.

Filatelistická výstava v TrenčíneFilatelistická výstava v TrenčíneFilatelistická výstava v TrenčíneFilatelistická výstava v TrenčíneFilatelistická výstava v Trenčíne2Filatelistická výstava v Trenčíne2Filatelistická výstava v Trenčíne2Filatelistická výstava v Trenčíne2

Autor: Marta Koprivňanská - Dátum: 19.03.2010
Čítanosť: 16019
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share