Preskocit navigáciu

Zabezpečenie bikomunálnej aktivity - Mier a šport na CYPRE – priateľský futbalový zápas v obci PYLA


Zabezpečenie bikomunálnej aktivity  - Mier a šport na CYPRE – priateľský futbalový zápas v obci PYLA

V utorok, 19. marca, sa príslušníci Sektora 4 podieľali na zabezpečení aktivity organizácie Mier a šport na Cypre (Peace and Sport Organization). Jednalo sa o dva futbalové zápasy, ktoré mali ukázať, že aj takouto formou sa dá prispieť ku snahe o zjednotenie rozdeleného ostrova.

Aktivita začala už o 09:00 hod. v bikomunálnej obci Pyla, kde sa na miestom ihrisku stretli družstvá oboch komunít. Aktivita bola zastrešovaná známym futbalovým hráčom Didierom Drogbom a nadáciou Mier a šport na Cypre. Pre príslušníkov Sektoru 4 to znamenalo zvýšiť monitorovanie a činnosť v blízkosti miesta futbalového zápasu, keďže sa jedná o jedno z najcitlivejších miest v priestore zodpovednosti Sektora 4. Počas celej doby bolo zabezpečené monitorovanie Nárazníkovej zóny spoločnými hliadkami príslušníkov vojenskej a policajnej zložky Sektora 4. Akcia prebehla v pokojnej atmosfére a neboli zaznamenané žiadne narušenia.

Druhý zápas sa už konal priamo na ihrisku na veliteľstve misie UNFICYP v Nikózii. Rovnako pod záštitou organizácie Mier a šport na Cypre sa po príhovore od Head of Mission pani Elizabeth Spehar stretli 4 mužstvá zo všetkých sektorov. Príslušníci Sektora 4 v prvom zápase porazili Sektor 1 jednoznačne 5:1 a postúpili do finále, kde však tesným výsledkom 0:1 podľahli príslušníkom MFR (Mobile Force Reserve).

Obe tieto aktivity potvrdili, že príslušníci SLOVCON poctivo reprezentujú Slovensko nielen v oblasti plnenia operačných úloh, ale aj počas organizácie športových a spoločenských podujatí na podporu mieru a stability.


1111222

Autor: Sektor 4 - UNFICYP , Foto: Sektor 4 - UNFICYP - Dátum: 27.03.2019
Čítanosť: 7536
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share