Preskocit navigáciu

22. národná vojenská púť do Levoče


22. národná vojenská púť do Levoče

Príslušníci Ozbrojených síl Slovenskej republiky, spolu so svojimi rodinami a za účasti vojenských zahraničných delegácií z Nemecka, Rakúska a Poľska sa v dňoch 7.- 8. júla zúčastnili 22. národnej vojenskej púte, ktorá je súčasťou najväčšej celonárodnej púte na mariánsku horu v Levoči.
Púť začala tradičným slávnostným ceremoniálom v kostole Minoritov v Levoči a prednáškou na tému 1150. výročia uznania staroslovienčiny ako liturgického jazyka a následne pokračovala peším pochodom na levočskú horu. Záver prvého dňa patril slávnostnej svätej omši, ktorú celebroval ordinár OS a OZ SR Mons. František Rábek spolu s generálnym vikárom rakúskeho ordinariátu Mons. Leszekom Ryzkom, dekanom nemeckého ordinariátu kanonikom Siegfriedom Weberom a prítomnými kňazmi Ordinariátu OS a OZ SR. Svätá omša bola doprevádzaná hudobnými skladbami v podaní príslušníkov Vojenskej hudby Bratislava pod taktovkou mjr. Borisa Hokinu.
22. národná vojenská púť, ktorá sa sobotným večerným programom pričlenila k celonárodnej púti, vyvrcholila v nedeľu pontifikálnou svätou omšou, ktorej predsedal emeritný prefekt Kongregácie pre náuku viery kardinál Gerhard Ludwig Müller.


22. národná vojenská púť do Levoče22. národná vojenská púť do Levoče

Autor: Ing. Tibor Pavel , Foto: Ordinariát OS a OZ SR - Dátum: 16.07.2018
Čítanosť: 5063
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share