Preskocit navigáciu

V Nitre cvičilo veliteľstvo a štáb práporu


V Nitre cvičilo veliteľstvo a štáb práporu

Výcvik 12. mechanizovaného práporu sa v prvom februárovom týždni zameral na príslušníkov veliteľstva a štábu. V pondelok 4. februára 2013 začal veliteľskou prípravou, počas ktorej náčelník spravodajskej služby nadporučík Štefan Baláž prednášal o postupoch sebazáchovy pri vynútenom odlúčení od jednotky, o obmedzujúcich faktoroch prežitia a o používaní osobného výstroja a výzbroje. V druhej časti vystúpila dôstojníčka operačného oddelenia poručíčka Martina Krejčová s prezentáciou o nástražných výbušných systémoch.

V stredu príslušníci veliteľstva a štábu pokračovali v praktickom výcviku základných bojových zručností na pracoviskách zo streleckej, taktickej, ženijnej, chemickej, spojovacej a zdravotnej prípravy v priestoroch 12. mechanizovaného práporu. Na pištoľovej strelnici povesť najlepšieho strelca v streleckej súťaži potvrdil náčelník logistiky kapitán Andrej Kukla, ktorý neminul ani jeden cieľ. Súťaž bola zaujímavá tým, že cvičiaci strieľali pod fyzickým a psychickým tlakom na ciele, na ktorých boli ozbrojení útočníci spolu s rukojemníkmi. Pracovisko streľby riadil nadporučík Ivan Petrík, ktorý pri jeho príprave využil skúsenosti zo zahraničných operácií a svojho pôsobenia na mechanizovanej rote.

Na ďalších pracoviskách si príslušníci veliteľstva a štábu vyskúšali zakopávanie protitankových mín, obsluhu rôznych typov rádiostaníc, ošetrovanie zraneného, nasadzovanie ochrannej masky a pláštenky a taktickú prípravu na vozidle počas jazdy v konvoji. Celé praktické zamestnanie pripravili a riadili príslušníci operačného oddelenia vynikajúcim spôsobom.


V Nitre cvičilo veliteľstvo a štáb práporuV Nitre cvičilo veliteľstvo a štáb práporuV Nitre cvičilo veliteľstvo a štáb práporuV Nitre cvičilo veliteľstvo a štáb práporuV Nitre cvičilo veliteľstvo a štáb práporuV Nitre cvičilo veliteľstvo a štáb práporuV Nitre cvičilo veliteľstvo a štáb práporuV Nitre cvičilo veliteľstvo a štáb práporuV Nitre cvičilo veliteľstvo a štáb práporuV Nitre cvičilo veliteľstvo a štáb práporu

Autor: npor. Ing. Peter Poldruhák , Foto: autor - Dátum: 08.02.2013
Čítanosť: 12078
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share