Preskocit navigáciu

SOJUZ PILGRIMTOUR aj tento rok na Leteckej základni Sliač


SOJUZ PILGRIMTOUR aj tento rok na Leteckej základni Sliač

Tradičným bodom programu letného medzinárodného tábora SOJUZ – PILGRIMTOUR sa stala návšteva Leteckej základne Sliač a preto sa jeho účastníci už na bráne útvaru nedočkavo pýtali na „sabačky“ a penu. Vediac, čo ich čaká, takmer päťdesiat detí disciplinovane vošlo do objektu psinca, kde im psovodi a figurant predviedli služobné psy. Možnosť zblízka vidieť zadržanie narušiteľa, kynologickú poslušnosť a následne vyskúšať si ringo oblek figuranta, pohladkať niektorých psíkov deti veľmi ocenili.

Nadzvukové bojové stíhacie lietadlo MiG- 29 a cvičné bojové lietadlo L- 39 pripravili technici leteckej základne na ukážku pre návštevníkov zvonku aj zvnútra. Na mnohé otázky odborne odpovedal aj zastupujúci veliteľ základe podplukovník Martin Hronec.

Najlákavejším spestrením programu bola však hasiaca pena PYROCOOL, ktorú príslušníci vojenskej hasičskej jednotky pripravujú pre deti akéhokoľvek veku s veľkou obľubou. Dočkali sa jej aj deti letného medzinárodného tábora SOJUZ po tom, ako si vyskúšali hasičské prilby a masky a videli odev OL2 aj vozidlá T-148 CAS 32  a T-815 CAS 32.

Cieľom dnešného dopoludnia stráveného na Leteckej základni Sliač bola spokojnosť detí, ktoré sa tešili, že uvidia a zažijú veľa pekného a zaujímavého, a to sa nám dnes aj podarilo.


Sojuz-  PilgrimtourSojuz-  PilgrimtourSojuz-  PilgrimtourSojuz-  PilgrimtourSojuz - PilgrimtourSojuz - PilgrimtourSojuz - PilgrimtourSojuz - PilgrimtourSojuz - PilgrimtourSojuz - PilgrimtourSojuz - Pilgrimtour

Autor: zk Sliač , Foto: Petra Bélová - Dátum: 21.06.2012
Čítanosť: 9229
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share