Preskocit navigáciu

Zdokonažovacia príprava PrV VSVaP


Zdokonažovacia príprava PrV VSVaP

     Dňa 21. júna 2012 vykonali príslušníci Velitežstva síl výcviku a podpory zdokonažovaciu prípravu v strežbe z ručných zbraní a určených zručnostiach vo vojenskom výcvikovom priestore Turecký Vrch. 
     Ciežom zdokonažovacej prípravy bolo zdokonali príslušníkov VSVaP v streleckej príprave, taktickej príprave, ženijnej príprave a RCHBO.
Po príchode do vojenského výcvikového priestoru Turecký Vrch boli príslušníci VSVaP rozdelení do jednotlivých skupín a následne poučení o dodržiavaní bezpečnostných opatrení na zamestnaní. V ďalšej časti bolo vykonané preverenie vybratých predmetov zo zdokonažovacej prípravy po jednotlivých pracoviskách, ktorých ciežom bolo zdokonali PrV v strežbe na skupinový ciež po fyzickej námahe, strežbe z miesta na miznúce a pohyblivé ciele, s činnosou malej jednotky pri prekonávaní označených kontaminovaných priestorov pešo a vykonaním zaistenia a mínovou bezpečnosou. Po ukončení činnosti na pracoviskách a kontrole materiálu bol vykonaný nástup, kde riadiaci zamestnania podplukovník Ing. Vladimír BELÁK skonštatoval, že úlohy zdokonažovacej prípravy vo vybraných zručnostiach boli splnené. 
     Zdokonažovacia príprava profesionálnych vojakov v jednotlivých oblastiach bola vykonaná v súlade s Programom základných bojových zručností vojaka a malej skupiny (tímu) v rámci OS SR č. SPJ-3-7/Vševojsk.


Zdokonažovacia príprava PrV VSVaP 1Zdokonažovacia príprava PrV VSVaP 1Zdokonažovacia príprava PrV VSVaP 1Zdokonažovacia príprava PrV VSVaP 1Zdokonažovacia príprava PrV VSVaP 2Zdokonažovacia príprava PrV VSVaP 2Zdokonažovacia príprava PrV VSVaP 2Zdokonažovacia príprava PrV VSVaP 2Zdokonažovacia príprava PrV VSVaP 3Zdokonažovacia príprava PrV VSVaP 3

Autor: npor. Ing. František Bango , Foto: kpt. Ing. Ján Brezula - Dátum: 22.06.2012
Čítanos: 13807
Verzia pre tlač

Skoči na menu


Share