Preskocit navigáciu

Generálmajor Vojtek rokoval s veliteľmi v Ružomberku


Generálmajor Vojtek rokoval s veliteľmi v Ružomberku

Tretie tohtoročné zasadanie vojenskej rady veliteľa síl výcviku a podpory sa konalo v utorok 14. júna 2011 v priestoroch Základne mobilných komunikačných a informačných systémov (ZaMKIS) v Ružomberku. Hlavným bodom programu bola informácia o aktuálnom stave plnenia úloh v strategickom hodnotení obrany Silami výcviku a podpory OS SR.

V úvode rokovania zhrnul veliteľ síl generálmajor Peter Vojtek úlohy plnené silami výcviku a podpory za posledné dva mesiace a následne velitelia logistických a spojovacích základní z celého Slovenska, zástupca veliteľa Práporu výcviku Martin, veliteľ Spoločnej logistickej podpornej skupiny i veliteľ posádky Bratislava hovorili o detailoch v hodnotení jednotlivých úloh. Zástupca veliteľa síl brigádny generál Juraj Krištofovič informoval členov vojenskej rady o aktuálnom stave plnenia úloh v strategickom hodnotení obrany, predstavil navrhované varianty a z nich vychádzajúce štruktúry. S vyhodnotením prípravy pozemnej výzbroje a techniky na letnú prevádzku vystúpil náčelník odboru pre podporu operácií plukovník Rudolf Pástor, ktorý v závere svojho vystúpenia zhodnotil aj stav čerpania pohonných hmôt v silách výcviku a podpory. Rokovanie, ktorého podtitulom bol zámer veliteľa pokračovať v úsporných opatreniach a v šetrení finančných prostriedkov, ukončil náčelník oddelenia personálnej podpory podplukovník Zdenko Hilčík. Vyhodnotil práve ukončené konkurenčné výbery po jednotlivých hodnostiach, vyzdvihol klady a úspechy oproti uplynulým rokom.

V popoludňajších hodinách si členovia vojenskej rady veliteľa síl výcviku a podpory prezreli techniku mobilného komunikačného systému MOKYS, ktorého takticko-technické údaje predstavil zástupca veliteľa základne major Aurel Sabó. Spolu s technikmi a operátormi tohto kompletu im predstavil komponenty systému a reálne prezentoval možnosti využitia videokonferencie či automatického prepojenia hovoru medzi vysielačkou vojaka a mobilným telefónom v poľných podmienkach.


Generálmajor Vojtek rokoval s veliteľmi v Ružomberku 2Generálmajor Vojtek rokoval s veliteľmi v Ružomberku 2Generálmajor Vojtek rokoval s veliteľmi v Ružomberku 2Generálmajor Vojtek rokoval s veliteľmi v Ružomberku 2Generálmajor Vojtek rokoval s veliteľmi v Ružomberku 3Generálmajor Vojtek rokoval s veliteľmi v Ružomberku 3Generálmajor Vojtek rokoval s veliteľmi v Ružomberku 3Generálmajor Vojtek rokoval s veliteľmi v Ružomberku 3

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: sekretariát VSVaP - Dátum: 14.06.2011
Čítanosť: 19690
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share