Preskocit navigáciu

Budúci profesionáli nastúpili do základného výcviku


Budúci profesionáli nastúpili do základného výcviku

Celkom 89 budúcich profesionálnych vojakov nastúpilo vo štvrtok 7. apríla 2011 do základného vojenského výcviku k Práporu výcviku do Martina. V tomto výcvikovom roku ide o druhý nástupný termín čakateľov regrutovaných do Ozbrojených síl Slovenskej republiky, v rámci ktorého boli prijaté aj tri ženy čakateľky.

Po úvodnej prezentácii boli na rote základného vojenského výcviku novým príslušníkom Ozbrojených síl Slovenskej republiky vydané personálne rozkazy, prešli vstupnou lekárskou prehliadkou a každý z nich bol vystrojený materiálom osobného používania. V nasledujúcich deviatich týždňoch budú vo výcvikových čatách pod vedením inštruktorov plnil úlohy základného vojenského výcviku v hodnosti vojaka 1. stupňa. Čakajú ich 3 etapy výcviku, ktorého cieľom je osvojenie si základných vojensko-odborných vedomostí, zručností a praktických návykov vojaka profesionála. Úspešní absolventi základného vojenského výcviku budú 10. júna 2011 slávnostne vyradení a zároveň povýšení do hodnosti vojak 2. stupňa.


Budúci profesionáli nastúpili do základného výcviku 2Budúci profesionáli nastúpili do základného výcviku 2Budúci profesionáli nastúpili do základného výcviku 2Budúci profesionáli nastúpili do základného výcviku 2Budúci profesionáli nastúpili do základného výcviku 3Budúci profesionáli nastúpili do základného výcviku 3

Autor: kpt. Pavol Koškovský , Foto: PrV Martin - Dátum: 08.04.2011
Čítanosť: 20197
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share