Preskocit navigáciu

Štátny tajomník MO SR navštívil vzdušné sily


Štátny tajomník MO SR navštívil vzdušné sily

Dnes na pôde veliteľstva vzdušných síl privítal veliteľ VzS generálmajor Martin BABIAK spolu so svojim zástupcom brigádnym generálom Ľubomírom SVOBODOM štátneho tajomníka MO SR Róberta ONDREJCSÁKA. Veliteľ vzdušných síl úvodným brífingom oboznámil štátneho tajomníka s úlohami a poslaním vzdušnej zložky, ktorá patrí medzi základné zložky Ozbrojených síl SR. Po úvodnom vstupe sa delegácia presunula do priestorov brigády velenia, riadenia a prieskumu, kde pokračoval dopoludňajší program.
V jednotlivých prezentáciách veliteľ bvrps plukovník gšt. Juraj GRIVNA postupne objasňoval štátnemu tajomníkovi hlavné úlohy brigády a systém velenia a riadenia NATINADS. Tu sa v rámci prehliadky jednotlivých pracovísk oboznámil s pohotovostným systémom zabezpečujúcim celý proces NATINADS, ktorý zahŕňa zber informácii o vzdušnej situácii, následne ich spracovanie, vyhodnotenie, prijatie rozhodnutia, až po ´vydanie rozkazu´. Neskôr sa delegácia presunula do priestorov zmiešaného krídla Sliač. Tu sa za doprovodu veliteľa zk plukovníka Vladimíra LISÉHO štátny tajomník oboznámil s celým procesom predletovej a letovej prípravy pilotov ostrej hotovosti, s úlohami výcvikovej a bojovej letky. Spestrenením prehliadky priestorov pohotovostného systému bola previerka systému NATINADS, kde mal štátny tajomník možnosť reálne posúdiť činnosť od riadiaceho a zabezpečujúceho personálu až po pilotov, ukončenú vzletom MiG-29. Na záver programu sa delegácia presunula do priestorov trenažérového centra.
Počas dnešnej oficiálnej návštevy sa štátny tajomník oboznámil s celým radom nevyhnutných činnosti, ktoré musia vzdušné sily vykonávať počas plnenia úloh NATINADS, ktoré pre Slovenskú republiku ako člena NATO vyplývajú.

http://www.vvzs.mil.sk/4086/fotogaleria.php?album=519





Autor: vvzs , Foto: vvzs - Dátum: 25.03.2011
Čítanosť: 14009
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share