Preskocit navigáciu

Vojenská prísaha v Základni výcviku a mobilizačného doplňovania Martin


Vojenská prísaha v Základni výcviku a mobilizačného doplňovania Martin
            Zložením vojenskej prísahy a slávnostným vyradením ukončilo v Základni výcviku a mobilizačného doplňovania Martin svoju prípravu na službu v Ozbrojených silách SR 203 nových profesionálnych vojakov, z toho bolo 38 žien.
            Na slávnostnej ceremónii sa zúčastnili veliteľ Pozemných síl OS SR generálmajor Jindřich Joch, riaditeľ Vojenskej polície plukovník Michal Migát, veliaci poddôstojník Pozemných síl OS SR štábny nadrotmajster Rastislav Bodnár a veliaci poddôstojník Vzdušných síl OS SR štábny nadrotmajster Peter Kuka ako aj ďalší vážení hostia.  
            „Vojenská prísaha je rozhodujúci záväzok, ktorý na seba dobrovoľne beriete a jej zloženie je verejným vyhlásením odhodlania hájiť záujmy Slovenskej republiky. Vojenská prísaha Vás zároveň zaväzuje k naplneniu najvyšších občianskych a vojenských hodnôt, ktoré môžu v prípade potreby vyústiť k nasadeniu vlastného života na obranu vlasti. Morálne hodnoty, ku ktorým sa tu dnes pred nami všetkými zaväzujete, pretrvajú po celú dobu Vášho života,“ povedal vo svojom príhovore veliteľ Základne výcviku a mobilizačného doplňovania plukovník Miroslav Fázik.
           Po vykonanom akte vojenskej prísahy sa novým profesionálom prihovoril veliteľ Pozemných síl OS SR.
           Najlepším absolventom základného vojenského výcviku sa stala vojak 1. stupňa Filip Simon, ktorému veliteľ Základne výcviku a mobilizačného doplňovania udelil najvyššie morálne ocenenie - „zápis do kroniky útvaru“. Následne Hlavný poddôstojník OS SR v zastúpení veliaci poddôstojník Pozemných síl OS SR ocenil osobnou pečaťou najlepšieho inštruktora základného vojenského výcviku rotmajstra Martina Ledzéniho.
           Slávnostné vyradenie absolventov základného vojenského výcviku pokračovalo slávnostným pochodom a na záver čakateľom požehnal starší kaplán Základne výcviku a mobilizačného doplňovania plukovník František Počurek.

foto 01foto 01foto 01foto 01foto 02foto 02

Autor: rtm. Stanislav Héger , Foto: rtn. Dagmar Gásparová - Dátum: 16.11.2018
Čítanosť: 6958
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share