Preskocit navigáciu

Veliteľské zhromaždenie


Veliteľské zhromaždenie

V dňoch 22.-23. októbra 2018 sa v katastri obce Zemianske Kostoľany uskutočnilo veliteľské zhromaždenie veliteľa Čestnej stráže prezidenta SR. Zhromaždenie bolo rozdelené na poznávaciu a veliteľskú časť.

V rámci poznávacej časti sa prvý deň príslušníci ČS PSR zúčastnili prehliadky priestorov renesančného kaštieľa v Zemianskych Kostoľanoch. Kaštieľ bol postavený okolo roku 1600 na starších základoch, neskôr upravovaný, ale zachoval si typické renesančné prvky. Ako svoje rodové sídlo ho postavili na mieste rodovej kúrie, nazývanej Kozakovská, členovia rodiny Kostolániovcov. V súčasnosti sa časť kaštieľa využíva ako obradná sieň pre potreby obce. Súčasťou zamestnania bol aj spoločensko-vedný seminár na tému 100. výročie vzniku 1. Československej republiky. V poobedňajších hodinách sa uskutočnil turistický pochod k lezeckej oblasti Hrádok - Kamenec pod Vtáčnikom.

V rámci veliteľskej časti veliteľ útvaru plukovník Branislav Vavrinec s náčelníkom štábu podplukovníkom Andrejom Tvrdoňom prostredníctvom odborných náčelníkov vyhodnotili splnenie priorít a hlavných úloh útvaru za III. výcvikové obdobie 2018.

Na záver veliteľ čestnej stráže prezidenta SR plukovník Branislav Vavrinec poďakoval všetkým za odvedenú prácu a oboznámil príslušníkov velenia a štábu a veliteľov rôt s úlohami do ďalšieho obdobia výcvikového roka 2018.


Veliteľské zhromaždenieVeliteľské zhromaždenieVeliteľské zhromaždenieVeliteľské zhromaždenie

Autor: kpt. Ing. Andrea Šantorová , Foto: mjr. Ing. David Kejdana - Dátum: 23.10.2018
Čítanosť: 3025
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share