Preskocit navigáciu

Spoločne sme si pripomenuli 74. výročie Slovenského národného povstania a Deň Ústavy SR


Spoločne sme si pripomenuli 74. výročie Slovenského národného povstania a Deň Ústavy SR

Príslušníci ministerstva obrany a generálneho štábu si dnes slávnostným zhromaždením pripomenuli 74. výročie Slovenského národného povstania a 26. výročie prijatia Ústavy Slovenskej republiky.

„Aj po toľkých desaťročiach je odkaz Slovenského národného povstania aktuálny a jasný. Jednoznačne sa postaviť proti násiliu a povedať jasné nie fašizmu. Na udalosti Slovenského národného povstania by sme si mali spomínať s úctou. Veď všetky tie pamätníky, či už v malých dedinkách, alebo v mestách, na ktorých sú vytesané mená hrdinov, ktorí zomreli za lepšiu budúcnosť nás všetkých, sú mementom toho, že slobodu nám skutočne nikto nedal zadarmo,“ zdôraznil minister obrany SR Peter Gajdoš.

V súvislosti s blížiacim sa 26. výročím od prijatia Ústavy SR pripomenul, že jej prijatím sme sa prihlásili k demokratickým hodnotám a zárukám slobodného života pre každého jedného občana, ktorý má to šťastie a žije na Slovensku.

Tradične pri príležitosti oboch významných dejinných udalostí minister obrany spolu s velením ozbrojených síl ocenili vybraných príslušníkov rezortu udelením odznakov a medailí.


Spoločne sme si pripomenuli 74. výročie Slovenského národného povstania a Deň Ústavy SRSpoločne sme si pripomenuli 74. výročie Slovenského národného povstania a Deň Ústavy SRSpoločne sme si pripomenuli 74. výročie Slovenského národného povstania a Deň Ústavy SRSpoločne sme si pripomenuli 74. výročie Slovenského národného povstania a Deň Ústavy SR

Autor: MO SR - KOd via OOd NGŠ , Foto: OOd NGŠ - Dátum: 28.08.2018
Čítanosť: 5643
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share