Preskocit navigáciu

13. ročník turnaja v plážovom volejbale žien


13. ročník turnaja v plážovom volejbale žien Združenie žien v Armáde SR zorganizovalo v súlade s Plánom úloh a činností GŠ OS SR na VR 2018 20. júna 2018 v areáli Ministerstva obrany SR tradičný, už 13. ročník turnaja v plážovom volejbale žien. Slávnostne ho otvoril generálny tajomník Služobného úradu MO SR Ján Hoľko, ktorý zastúpil ministra obrany SR. Okrem privítania PrV a zamestnankýň rezortu obrany povedal v niečo zaujímavé aj o histórii plážového volejbalu - prvé zmienky o vzniku tohoto atraktívneho športu pochádzajú z obdobia po 1. svetovej vojne, kedy si americkí vojaci krátili svoj voľný čas volejbalom na dostupných plážach.

Turnaj prišli podporiť aj predstavitelia GŠ OS SR: generálmajor Ing. Miroslav Kocian - ZNGŠ-NŠ, brigádny generál Ing. Ľubomír Gacko a brigádny generál Ing. Slavomír Staviarský. V priebehu dňa sa k nim pridali aj ďalší zamestnanci rezortu obrany. Povzbudzovanie pomohlo, zmiešané družstvo MO SR a GŠ OS SR, v zložení: Mgr. Marianna Zajacová, Mária Ogurčáková a nrtm. Mariana Hajasová, získalo 2. miesto. Favoritkami turnaja sa stali hráčky kvrps Zvolen v zložení: rtm. Lucia Kubíková, slob. Lenka Turčániová a Martina Tereňová.

Ženy sa popasovali nielen s loptou, ale aj s horúcim počasím. Sťažené podmienky im zmiernili stany Regrutačného strediska a možnosť občerstvenia na Klube MO SR, ktorého zamestnanci sa postarali o zabezpečenie úpravy okolia ihriska a materiálne vybavenie. Vďaka ich pomoci a ústretovosti má táto aktivita každý rok plynulý a dôstojný priebeh.

Predsedníčka združenia – Mgr. Alexandra Števaňáková - zhodnotila tento turnaj ako veľmi úspešný. Zúčastnilo sa na ňom 7 družstiev rezortu obrany. Účastníčky turnaja ocenili celú akciu ako aj zmenu doterajšieho termínu zo septembra na jún. Všetci sa už tešíme na ďalší ročník.

foto1foto1foto1foto1foto2foto2foto2foto2foto3foto3foto3foto3

Autor: nrtm. Mariana Hajasová , Foto: Jozef Buffa - Dátum: 03.07.2018
Čítanosť: 1779
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share