Preskocit navigáciu

Spomienka na obete leteckého nešťastia An-24


Spomienka na obete leteckého nešťastia An-24
      Deň 19. január je v histórii Ozbrojených síl Slovenskej republiky zapísaný čiernymi písmenami. Práve 19. januára 2006 havaroval vojenský špeciál An-24, ktorý bol na spiatočnej ceste s príslušníkmi slovenského kontingentu KFOR z Kosova. Pri tragickej udalosti na kopci Borsó prišlo o život 41 slovenských vojakov a jeden civilný zamestnanec rezortu obrany. 

      Kapláni spolu s veliteľmi  a bývalými spolupracovníkmi v tento deň navštevujú hroby tragicky zosnulých na znak prejavu úcty a vďaky voči kolegom a priateľom, ktorých si chcú navždy nosiť vo svojich srdciach. Vo vojenských kaplnkách a civilných chrámoch sa v tento deň slúžili zádušné sväté omše za zosnulých.

       Vo štvrtok 18. januára 2024 sa na veliteľstve vzdušných síl vo Zvolene za účasti veliteľa vzdušných síl generálmajora Róberta Tótha, veliteľa 46. krídla Kuchyňa plukovníka Petra Výrostka a v neposlednom rade aj profesionálnych vojakov a zamestnancov veliteľstva vzdušných síl uskutočnila liturgia, ktorú celebroval vojenský dekan major Pavel Lukáč.

       Na záver svätej omše sa veriacim duchovným slovom prihovorila aj nová dekanka VzS Ekumenickej pastoračnej služby poručíčka Katarína Zaťková.

 

Drahí kolegovia, česť Vašej pamiatke!


111122

Autor: vvzs , Foto: vvzs - Dátum: 22.01.2024
Čítanosť: 1593
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share